Националният отбор на България по волейбол допусна девета загуба в турнира Лига на нациите, след като в Техеран отстъпи пред домакина Иран с 1:3 (22:25, 15:25, 23:25, 14:25).

Загубата е втора поредна за играчите на Пламен Константинов, които в петък отстъпиха и пред Германия, тогава с 2:3 гейма.
Срещата с бойкия ирански тим не бе никак равностойна, а българският отбор, който бе в доста експериментален състав, показа игра на приливи и отливи.

Пламен Константинов заложи на стартов състав Димитър Маринков, Светослав Гоцев, Розалин Пенчев, Николай Учиков, Георги Сеганов, Красимир Георгиев и Владислав Иванов като либеро, но играчите ни бързо се оказаха в сложна ситуация, след като Иран поведе с 8:2 точки при първото техническо прекъсване.

Постепенно България "влезе" в мача и "лъвовете" намалиха до 14:16 след грешка на ирански нападател.

Инерцията обаче бързо се върна на страната на домакините и подкрепяни мощно от публиката, те успяха да затворят частта с 25:22.

Вторият гейм бе истински кошмар за българския отбор. Иран водеше само с 11:9 малко след първото техническо прекъсване, но серия от точки на персите доведе резултата до 20:12 в тяхна полза и след 25:15 Иран поведе с два гейма аванс.

В началото на третата част Иран отново поведе със сериозна разлика, правейки първите пет точки в гейма. Както и в първия, България подобри играта си след първото техническо прекъсване и започна да топи разликата. Волейболистите на Пламен Константинов изравниха при 12:12, но след това домакините отново дръпнаха в резултата.

Последва ново равенство при 18:18, след което двата тима заиграха точка за точка до 23:23. Тогава блокаут на Николай Учиков даде преднина на българския тим, а при следващото разиграване Розалин Пенчев с атака от зона 4 спечели гейма за България.