Българинът Теодор Тодоров е начело в индивидуалната класация на най-добрите блокировачи след петия кръг от груповата фаза на Световната волейболна лига. Центърът на ЦСКА има 44 точкови блокади, или 1.10 средно на гейм, с което изпревари поляка Марчин Можджонек, който е втори с 1.06. Трети е Дейвид Лий (САЩ) с 0.92.

Андрей Жеков пък е на осмо място в подреждането при най-добрите разпределители. Плеймейкърът ни има по 6.68 перфектни паса средно на гейм. Лидер в тази класация е кореецът Хан Сун Соо с 8.94 процента.
Младият диагонал Цветан Соколов вече е на седма позиция в класацията при най-добрите нападатели. Състезателят на Итас Диатек (Тренто) има 50.67 процента успеваемост в атака. Хенри Бел от Куба води с 56.17 процента успеваемост.

Въпреки че следващият ни съперник в мачовете от континенталната групова фаза Русия е с най-много точки (29) в надпреварата от всички останали отбори няма нито един играч, който да води в някоя от осемте индивидуални класации. Това донякъде се обяснява от голямата вариативност на състава на Владимир Алекно.