Мъжкият ни национален отбор по волейбол запази почивния си ден след победата над Япония с 3:2 гейма и загубената една точка в петия уикенд на Световната лига.

Играчите обаче задължително трябва да присъстват на обяда и вечерята с щаба в хотела си. Разочарован от играта снощи селекционерът Радостин Стойчев не вдигна вечерния час и го остави задължителен, като националните ни трябваше да са по стаите си най-късно в полунощ.

В същото време обаче днес волейболистите, които са в Б селекцията имаха сутринта занимание във фитнеса, а привечер ще тренират волейбол в зала Конгресна.

Преди задължителния обяд се забеляза минорно настроение сред националите, вероятно от загубената точка и стигането до тайбрек срещу Япония снощи, защото именно тази може да се окаже ключова в класирането и за поредна година да размине България с участие на финалите на Световната лига.

Решаващи за спечелването на визи за надпреварата за медалите в Полша ще бъдат мачовете от последния уикенд на груповата фаза. Към момента нашите са втори в група Б.

Част от ръководството на БФВолейбол остана във Варна, за да посрещне тима на Русия. Владимир Алекно и компания пристигат утре следобед в Морската столица, а двубоите срещу Сборная са в четвъртък и петък от 18:00 часа.