Повече от два часа преди началото на последния мач на България от втората фаза на Световното първенство в Италия, билетите за срещата ни с Бразилия свършиха. Родни фенове дори ще останат извън зала „Росини” защото не успяха на време да се сдобият с пропуските.

Мачът, който е по-добре Владо Николов и компания да загубят, предизвика небивал интерес. Трибуните се напълниха още преди двата тима – първият и третият от предния Мондиал да са пристигали в съоръжението за 6500 зрители до Анкона.

Шантавата и странна нова система на Световното първенство по волейбол продължава да се обсъжда, но според нея е по-добре не тази вечер, а в по-късен етап да вземем първи успех над Бразилия за 2010 година. Защото така ще останем втори в нашия поток N и ще попаднем в група в Рим с първия от L и втория от G, а към момента това трябва да бъдат Чехия и Германия. Докато във Флоренция ще са бразилците заедно вероятно със Сърбия и Испания.

Начинът на определяне на групите пък провокира Жиба да коментира: „Сега и двата тима ще искат да паднат тази вечер”.

Интересното е, че с две победи до сега България е в третата фаза, където идва и Чехия, допуснала само едно поражение от Франция с 2:3 гейма и ще сме в една група.

Схема са сформиране на четирите групи от третата фаза на Световното първенство по волейбол в Италия:

Група O в Рим: първи от G, втори от L и втори от M

Група R в Рим: първи от L, втори от G и втори от N

Група P във Флоренция: първи от H, първи от М и втори от I

Група Q във Флоренция: първи от I, първи от N и втори от H