Разпределителят на България Андрей Жеков получи почивка от Силвано Пранди за два дни и няма играе тази вечер от 22 часа в зала Росини срещу Бразилия. Плеймейкърът ни получи крамп по време на първия гейм на мача ни с Полша снощи и за да се възстанови за срещите от третата фаза на Световното първенство му е необходим покой. Освен Жеков извън групата остана и Теодор Салпаров.

България ще направи една качествена проверка на силите срещу световния №1 от 22 часа в Анкона. Младите ни национали ще могат да разберат какво е от другата страна на мрежата да стоят Жиба, Данте и останалите играчи на Бернардо Резенде.

Днес играчите ни имаха само фитнес, но пък през свободното си време бяха в отлично настроение, шегуваха се, разказваха вицове, коментираха играта и визията на волейболистите на Камерун.

Утре българите ще отпътуват от Анкона, като най-вероятната дестинация при загуба от Бразилия е Рим, където се очаква да срещнем на 4, 5 и 6 октомври Германия и Чехия. Селесао пък, ако е първи в нашия поток отива във Флоренция заедно вероятно с Испания, Куба или Сърбия.

Новините от Световното по волейбол от Италия четете със съдействието на bwin.