Волейболните ни национали няма да тренират в първия си ден в Москва. Три дни преди старта на Европейското първенство в Русия селекционерът ни Мартин Стоев отмени сутрешната тренировка и остави само фитнес заниманието днес следобед, заради голямата умора в тима.

Българите имаха тежко пътуване от Париж до руската столица, като висяха три часа и половина на летището в Будапеща. Въпреки осигурения полицейски ескорт волейболистите ни изминаха за повече от два часа и половина разстоянието от аерогарата до хотел „Космос”.

Днес сутринта играчите ни си отпочинаха, отидоха да бъдат акредитирани за Евро 2007 и отново се прибраха в хотела да поспят. Следобед от 17:30 местно време ще влязат във фитнеса на хотел „Космос”, който е на високо технологично ниво.

Първата тренировка в официалната зала на мачовете от група Д на първенството на стария континент Пламен Константинов и компания ще направят утре само за един час от 17 до 18 часа. Сутринта пък ще имат крос и фитнес.

В сряда волейболистите ни отново ще влязат в зала „Олимпийска” за час и половина.

На 5-ти септември към делегацията ни ще се присъединят и ръководителите на Българската федерация по волейбол, начело с президента инж.Данчо Лазаров.

Матей Казийски е възстановен на 100% процента и вече няма оплаквания от кръста и възпалението между два прешлена на гръбнака. В изцерител на волейболист №1 на Европа за 2006 влезе френския специалист Робер Шано. След направената мануална терапия (вид масаж) на болното място в петък, националът се чувства отлично. Специалистът е посъветвал Матей 3-4 дни да се „щади” на тренировки и още в сряда ще бъде като нов.

Волейболистите ни се наслаждават на уникална гледка на Москва. Всички играчи на настанено в стаи на 25-я последен етаж на хотел „Космос” и имат възможност да гледат руската столица като от птичи поглед.