Най-добрият играч в националния ни тим по волейбол Цветан Соколов призна, че оттук-нататък отборът ни трябва да се събере, и да се вдигне за Световното първенство през септември. Волейболистите ни записаха най-лошото си представяне в Световната лига – една победа и 11 загуби.

„Стигнахме дъното. Нищо не можахме да покажем от нашата игра. В момента е важно да починем, да си изчистим главите, и да стигнем до възкресението на отбора, ако мога да го кажа така. Сега трябва да помислим как да се раздаваме емоционално. Нямахме я тази емоция. Нямаше как да се получат нещата без нея. От първия мач, където не тръгнаха добре нещата, имаше едно падение. В момента почивката е важна,“ категоричен бе Соколов за Гонг.

„Във всеки голям отбор има година, в която не се получават нещата. Дано това да е минало. Този срив да е минал, и Световното да го изиграем на макс,“ добави той.

След оставката на Камило Плачи, предстои избор на нов треньор, като най-вероятно това ще е Пламен Константинов. „За нас би бил голям плюс да имаме българин треньор, но ние не знаем още кой ще бъде,“ отказа да заеме позиция националът.

Какво предстои в отбора ни? „Трябва да си кажем всичко, което имаме да си казваме, и да почнем наново. Този отбор винаги е имал сили да е сред първите четири. Щастлив съм, че този срив дойде сега, а не на Световното, надявам се на Световното да покажем друго лице.“

След като навсякъде обявиха Соколов за играч на Халбанк, той самият коментира така: „Аз имам договор в Италия. Все още не съм сигурен, че съм в Халбанк, когато разбера, ще го кажа.“