Силвано Пранди поздрави българските волейболни национали за характера и волята, които показаха при обрата и победата с 3:2 (18:25, 23:25, 25:21, 25:23, 15:11) срещу Франция в мач от Лигата на нациите в Нинбо, Китай.

Той остана доволен от играта на националния отбор и отправи критики само към изпълнението на сервис.

"Франция започна добре мача в атака, а нашата защита се затрудняваше с това. Искам обаче да поздравя моите играчи за характера, който показаха. В началото не се виждаше подобно нещо, но с развитие на мача се променихме коренно. Завършихме двубоя с много добра атака, забележки остават само към сервиса", каза Силвано Пранди.

"По принцип в началото на сезона отборите не печелят с много силна игра, а с избягване на грешки. Именно това е единственият начин в момента срещу такива съперници", добави селекционерът.

Капитанът Николай Учиков добави: "Перфектен мач за нас. Не играхме добре в първите два гейма, но Франция е страхотен отбор. Те обаче не бяха напълно концентрирани в някои разигравания, а ние извадихме и късмет. Радвам се, че в течение на мача заиграхме силно в атака. Това беше ключово за нас".

Френският селекционер Лоран Тили призна, че отборът с по-голямо желание за победа е спечелил мача.

"България ни показа как се играе с хъс и воля. Това бе добър урок за нас. Направихме твърде много грешки и след като спечелихме първите два гейма, започнахме просто да чакаме победата. За да спечелиш обаче, ти трябва да търсиш тази победа. Днес не го направихме, българите реагираха по-добре и ни надиграха в посрещането, блокадите и атаката. Трудно е да победиш отбор, който разполага с тези оръжия", каза той.

"Честито на българите", завърши треньорът на французите.