Старши треньорът на националния тим по волейбол Радо Стойчев сподели след чистата победа с 3:0 над Италия, че съжалява единствено за загубата от Аржентина вчера с 0:3. „Радвам се, че България победи днес, но ми е много мъчно за всички българи, които гледаха мача вчера. Искам да им се извиня, съжалявам само за хората, които искат този тим да побеждава. Петите места никой никога не ги помни, помнят се само първите места“, сподели Стойчев.

„Истината е, че когато ножът опре до кокала, българинът тогава реагира. Това искам да променя. Днес преди мача им казах това, което мисля и чак, след като започнахме да играем по-добре се върнахме към тактиката.“

„Нямам какво толкова да кажа тази вечер. Искам само да повторя думите на един мой колега и велик играч - Андреа Зорзи: Българският отбор печели красивите мачове във важни турнири и съжалявам, че тези двубои обикновено нямат голямо значение. Но това е спортът. Понякога печелиш, друг път губиш. Винаги е оспорвано, когато един от отборите губи с една или две точки. Загубилият винаги се чувства зле".

„Днешният мач беше хубав. Да, беше емоционален, поздравявам всички от отбора за това. Емоцията е важна в такъв колективен спорт, като волейбола, но за да побеждаваме е необходимо нещо повече – това е стил. Никога не следя противниците, мене не ме интересува какво правят те, гледам нашия отбор“, завърши Стойчев по повод двубоят между Полша и Аржентина, от който ще се реши дали България продължава на полуфиналите.