Селекционерът на България Силвано Пранди е изключително впечатлен от саможертвата на Матей Казийски да не получи приза си за „Волейболист №1 в Европа за 2008 година”, а да играе за националния ни отбор в Световната лига, научи Гонг.

От отлично осведомен източник стана ясно, че италианският специалист е бил изумен от постъпката на посрещача да не пътува до Гала-вечерта на ЦЕВ във Виена тази вечер, с което губи наградата, на която е носител няколко поредни години.

Пранди за първи път виждал подобно нещо, защото при подобна ситуация, други играчи задължително биха избрали личното признание пред това да играят мач.

След като от Европейската волейболна конфедерация са уведомили Матей Казийски, че е победител в битката за приза и са го поканили я получи, посрещачът ни чрез официално писмо, изпратено от Българската федерация по волейбол, е изразил извинението си, че не може да присъства лично. Казийски е пояснил, че няма физическата възможност на 26 юни да бъде във Виена, а на 27-ми да играе за България срещу Русия в Хабаровск за Световната лига.