Звездата на българския национален отбор по волейбол, първенец в Шампионската лига и вицешампион на Италия с клуба с Тренто, също така досегашен носител на титлата „Волейболист №1 в Европа” Матей Казийски остана без ново признание от Европейската волейболна конфедерация.

Специално за Гонг от Виена, където довечера е Галата на ЦЕВ, председателят на УС на ВК ЦСКА Анатоли Денов обяви новината от кухнята: Лишават Матей от нова титла №1 в Европа за 2008 година.

„Една новина от кухнята за читателите на Гонг, която е минус за българския волейбол. Матей Казийски бе определен за №1 в Европа за миналия сезон и трябваше да бъде награден с приза тази вечер по време на шоуто във Виена. Но при положение, че той замина с националния ни отбор за Хабаровск и след това за Япония за срещите от Световната лига, ще бъде определен нов носител на наградата! За съжаление Европейската волейболна конфедерация така реши”, информира Денoв от Виена.

Матей Казийски вече спечели приза за №1 в Европа две поредни години. Той бе носител на отличието за 2006 и 2007 година. Посрещачът ни пък получи и статуетката за MVP в Шампионската лига в Прага този сезон, след като взе златните медали и титлата с Тренто след победа на финала над Ираклис с Пламен Константинов.