Наставникът на българския национален отбор по волейбол Силвано Пранди призна след загубата от Русия с 0:3 гейма, че „сборная” е най-силният тим в нашата група. В същото време селекционерът на Русия Даниеле Баньоли остана доволен от неговите играчи, които след вчерашната загуба с 1:3 гейма, днес успяха да се вдигат и да стигнат до убедителен успех срещу българите.

Ето какво споделиха треньорите и капитаните на Русия и България след срещата:

Даниеле Баньоли (селекционер на Русия): „Доволен съм, че след вчерашната загуба намерихме начин да подобрим значително играта си. Направих някои промени в титулярния състав и това се оказа успешен ход. Срещата вчера ми даде важна информация за състоянието на играчите ми. Разбрах и кои от нещата, които опитах, не проработиха".

Сергей Тетюхин (капитан на Русия): „Благодаря на съотборниците ми. Те намериха сили да играят по различен начин в сравнение със загубата вчера. Играхме с правилната настройка за такъв мач. Но в третия сет отново не бяхме достатъчно добри. Не трябваше да се отпускаме и да позволяваме на българите да се върнат в мача".

Силвано Пранди (селекционер на България): „Поздравявам Русия. Този мач беше много важен за нас, и двата отбора играха на високо ниво. Русия е най-силният съперник в лигата, който моят отбор срещна до този момент, затова тези мачове бяха добър тест за българския тим".

Андрей Жеков (капитан на България): „Руският отбор беше много по-силен днес. Не успяхме да направим нашата игра. В третия гейм имахме шанс за обрат, но го пропуснахме".