След като разпределителят Георги Братоев изригна срещу селекционера Силвано Пранди и се усъмни, че италианецът е засегнат от деменция, сега и брат му Валентин избухна срещу него в социалните мрежи. Той сподели, че Прнди няма общо с онзи специалист, който води България през 2009 г. и с когото начело завоювахме бронзови медали на Европейското. 

Ето какво написа волейболистът в едни от профилите си в социалните мрежи: 

"За пореден път показа, че схемата не излезе. Тъпото е, че ти си тръгваш, ама момчетата остават.... Дреме ти.., дреме ти, ама само за паричките”, написа Вальо Братоев, без да посочва имена, но явно визирайки селекционера Силвано Пранди."

Малко по-късно той допълни мисълта си с по-подробно мнение за станалото през лятото и вече недвусмислено нападна и италианския специалист.

"Нека синтезирам мисълта си по-подробно, за да бъде по-добре разбрана. Никой от петмата освободени не си позволи да прави коментар за това защо не сме там по време на състезанията, защото така е правилно. Момчетата, които са там, имаха нужда от спокойствие и да, ние помислихме и за тях въпреки че ни нямаше."

"Освободиха ни от националния отбор, няма драма, за съжаление винаги идва някой по-добър от теб. Кофти е, но когато е така... Пранди, който дойде в България 2009 година в моите очи се различава коренно от този, който е тук. Уважавам го, защото той ми даде път във волейбола и съм му признателен, даде ми път защото тогава си го заслужих, даром не ми е дал нищо!"

"Човекът, който дойде тази година, дори не дойде да ни каже защо ни освобождава. Научихме го от преводача и тийм мениджър, а именно това, че другите момчета ни превъзхождат, което както казах вече, няма лошо (не летим в облаците, че сме най- добрите и без нас видиш ли няма волейбол в България, знаем си нивото)."

"Но когато го кажеш, е редно да се аргументираш! Защото казват, че сме чепати и аз, и брат ми, и Николай ..... и ако този човек бе излязъл да каже: "С тях не мога да работя, пречат ми и не се вписват в колектива", аз лично няма какво да кажа, той е треньорът той решава каква група ще гради, ама не да ми вика ти технически не ставаш, защото това не беше причината!"

"Така, е не перифразирайте казаното от мен или брат ми! Силвано е име от близкото минало и аз дължа на него доста, но не на този Силвано, който бе на чело на България 2019, на него не дължа нищо, не и на човек, който не можа да дойде да каже дори истината в очите на петма състезатели, които малко или много са си трошили кокалите 10 години, лишили са семействата си от тях, оперирали са се по Н брой пъти. На него не дължа нищо!", написа Вальо Братоев.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.