Отзиви след срещата от втория кръг на група „А” на Световната лига по волейбол за мъже между Република Корея и България, завършила 0:3 (19:25, 19:25, 20:25) гейма:

Чи-йон Шин (старши треньор на Република Корея): „Преди всичко искам да се извиня на нашите фенове за слабата игра. Знам, че българския отбор ни превъзхожда. Затова съм тъжен, че моите играчи не показаха най-добрата си игра. Ще се опитам да им помогна да запазят увереност в силите си и да се възстановят от травмите”.

Силвано Пранди (старши треньор на България): „Доволен съм от победата. Първата победа винаги е добра. Днес нашата игра не беше достатъчно добра, защото се подготвяме за мача едва от 15 дни. Ще се опитаме да изчистим някои грешки. Утрешният двубой ще бъде по-тежък, отколкото днес затова ще трябва да дадем най-доброто от себе си. Ще покажем играта си, която тепърва ще подобряваме”.

Тае-Уон Чхой (капитан на Република Корея): „Не съм доволен. Първите три мача от Световната лига преминаха по начин, по който не желаехме. Направихме някои промени срещу България, но те не ни донесоха успех. Утре ще се потрудим здраво и ще се опитаме да вземем първа победа в групата”.

Владимир Николов (капитан на България): „Щастлив съм от победата и искам да поздравя домакините. те се опитаха да ни изненадат, а лично мен ме впечатли либерото на отбора. Получи се страхотен мач за феновете. Удовлетворен съм от играта ни”.