Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов даде обяснение за осмата поредна загуба на тима в Световната лига. Той твърди, че е дал почивка на някои от титулярите, за да може да ги запази за следващата битка, която е последна за нашите момчета в състезанието. 

Те ще се изправят в решителна битка с Австралия и след нея ще се реши кой от двата тима ще изпадне от първа група на турнира. И двата тима досега са без победа в тазгодишната надпревара. 

"Дадохме почивка на титулярите и пуснахме в игра някои по-млади състезатели. Нашият мач е срещу Австралия. Трябва да победим в него. Решихме, че е по-добре да запазим силите на нашите титуляри за срещата с австралийците. Дадохме шанс за изява на младите."

"Не показахме истинския ни потенциал, загубихме с 0:3. Това е нормално за по-младите, когато играят срещу голям отбор като Русия. Може би бяхме малко уплашени и нервни преди двубоя. Това е един опит, който волейболистите трупат, за да вървят нагоре", сподели Константинов след двубоя.