Центърът на националния отбор по волейбол Николай Николов заяви след безапелационната победа с 3:0 срещу еврошампиона Полша, която ни класира за топ 12 на Световното първенство по волейбол в Италия, че утре може да бием и световния шампион Бразилия.

 

„Бих казал, че спечелихме с един страхотен колектив, който демонстрирахме днес. Мисля, че абсолютно всеки, който е гледал мача, го видя. Имаше пределна концентрация и мобилизация от наша страна”, каза Ники Николов след боя над Дружина Полска.

 

Показахме, че сме отбор, че отношенията между нас вътре и ръководството са добри, защото това си пролича на игрището, защото, ако имаше някакъв проблем, той със сигурност щеше да се отрази на играта ни днес. Ние обаче направихме един прекрасен мач, с който се надяваме да зарадваме цяла България.

 

„Дай Боже, да продължим така и по-напред, и да постигнем едно много сериозно класиране, това си пожелаваме.”

 

„В България това с критиките е нормално. Българинът е такъв, особено бих казал за медиите, малко ще си позволя да ги коментирам и съм сигурен, че утре ще излязат грандиозни заглавия с много похвали за нас, а съответно след като направихме колебливия старт в Торино, се изляха доста негативни писания.”

 

„Ние обаче сме свикнали с това, загърбваме го и гледаме напред, надяваме се да не даваме повече поводи да има още такива статии.”

 

„Искам да продължим, няма значение дали като първи или като втори, нищо не се знае, това е волейбол, утре можем да направим една много хубава победа и срещу бразилците, както и днес срещу поляците, защото аз съм сигурен, че малцина хора са вярвали в нашия успех, а той е толкова категоричен”, заяви още Николай Николов.

 

Новините от Световното по волейбол от Италия четете със съдействието на bwin.