Помощник треньорът на националния ни тим волейбол мъже Найден Найденов оцени пред Гонг като добра групата ни за Световната лига догодина. България ще играе с победителя за 2009-та Бразилия, Холандия и Корея.

„За публиката във Варна ще е страхотно удоволствие да гледа Бразилия на живо. Ние сме единственият отбор, който може да им създаде проблеми. Срещу тях играем традиционно силно, а все пак трябва да оценим и предимството да посрещнем най-добрия отбор в света. Останалите съперници са абсолютно преодолими, така че имаме шанс да спечелим виза за финалите в Аржентина като втори отбор с най-добри показатели. Бих казал, че другите групи са по-тежки, там ситуацията ще е по-завързана”, коментира Найден Найденов.

Той сподели, че поддържа връзка със селекционера Силвано Пранди и има неговото уверение, че ще работят заедно и догодина в националния.

„Натрупах много опит за 4 месеца работа с него. Той е сред най-добрите специалисти в света. Жалко, че сега нямам възможност да приложа на практика наученото от Пранди”, казва още Найден. Засега той е в България, чака предложение за чужбина, като дори самият Пранди му съдейства за работа навън.