Група от 14 волейболисти отлетя от София за Полша за последните два мача от груповата фаза и финалите на Световната лига. Националите видимо бяха разтроени след тежката автомобилна катастрофа, но споделиха: „Животът продължава”.

Първо момчетата ще кацнат във Варшава, а след това ще вземат вътрешен полет до Катовице. Селекционерът Мартин Стоев по-рано през деня отпътува с кола заедно с помощник треньора Владислав Тодоров – Сарата и Йожи Брогли (треньор физическа подготовка) за Полша. Водач на тима ни е изпълнителният директор на БФВ Станислав Николов. Пламен Константинов, Владо Николов, Матей Казийски, Андрей Жеков, Теодор Салпаров и останалите ни национали се надяват да постигнат целите си и да бъдат посрещнати като медалисти при завръщането си след повече от две седмици.

„Искаме да подобрим класирането си от миналата година. В мачовете в петък и събота ще трябва да изчистим дребните детайли и да се сработим, за да играем като на Световното. Дано след две седмици да ни видите във формата, която имахме в Япония” каза Боян Йорданов, който все още не знае дали ще вземе участие в груповите срещи срещу Полша.

След двубоите в петък и събота, тимът ни остава на лагер близо да Катовице в базата на Мостостал.