Треньорът на националния волейболен отбор Николай Желязков наблегна на позитивните неща след края на турнира от Лигата на нациите в София

"Днес отборът на Бразилия игра много силно, трябва да го поздравим. Показаха голяма класа, имам изключителни изпълнители. Що се отнася до нашата игра, на моменти бяхме много добри, в други допуснахме леки точки. Имам какво да научим от тези мачове", коментира той.

"Смятам, че днес излязохме с по-различен състав. Хората, които влязоха, се представиха добре, което е позитивно. На това ниво трябва да изпълняваш много добре начален удар. Бразилия затрудни посрещането ни със сервиси. Ние трябва да работим върху посрещането", смята треньорът.

LAP.bg
33 снимки

"Страхотно преживяване. Бил съм треньор на различни гарнитури. Благодаря от името на всички. Подкрепата е за тях и за това, което им предстои. Момчетата много работят", сигурен е той.

"Можеше да постигнем и втора победа, но да отдадем заслуженото и на Австралия. Предстои ни последният турнир в Полша. Смятам, че имаме сили да направим още победи. Тръгваме с тази нагласа. Най-важното в момента е момчетата да починат два дни и ще се готвим", каза още специалистът.

"Отбор не се прави за ден, ние тренираме от два месеца и няма от какво да се срамуваме. Трябва да търсим къде можем да бъдем по-ефективни и по-добре. Убеден съм, че нещата ще се развиват добре", завърши Николай Желязков.