Бившият национален селекционер по волейбол Мартин Стоев коментира в интервю за Спортно шоу Гонг, че спрягането на името му за нов национален селекционер са спекулации. Според него изборът на национален селекционер не е на дневен ред в момента, тъй като тепърва ще има Общо събрание на федерацията.

"При всяка смяна на треньор, а те за десет години откакто аз бях се смениха 4-5 човека ме спрягат, дори и за жени, някой ме спряга, но това са спекулации, може някой ги пуска умишлено, но няма никакви разговори и не се е стигало до тях. Това са спекулации. За мъжкото предложение може би щеше да дойде, но имало някакви проблеми, не съм запознат в националния отбор какви проблеми е имало.  Просто поех ангажимент към тези деца, виждам в тях голям талант и имат бъдеще, трябва да се работи с тях и не трябва да се изпускат.  Трябва да се развият по най-добрият начин, при едно евентуално некласиране за Олимпиадата в Токио, тези деца за Париж някои от тях ще бъдат готови, щото ще бъдат на по 21-22 години и се надявам поне за там да имаме сериозни състезатели", коментира Стоев. 

"Не мога да мисля предварително за такова нещо, ако се стигне до контакт и предложение тогава се мисли, не ми е това на главата, и на федерацията не ѝ е това на главата, там тепърва предстоят и общи събрания и тепърва не е на дневен ред треньора на националния отбор в момента", заяви Стоев.

Договорът на националния селекционер Пламен Константинов изтече след края на Световното първенство по волейбол, на което Италия и България бяха домакини