Вицепрезидентът на БФ Волейбол Любо Ганев коментира интересното сравнение на селекционера на мъжете Пламен Константинов, че отборът е като "италианска фамилия" и има караници вътре в него.

„Ние сме нещо като италианска фамилия. Караме се помежду си, но ако се замислим какво делим, никой не може да отговори на този въпрос. Все търсим нещо да делим, на групи сме. Какво делим обаче, ако някой ми каже, ще съм много щастлив. Никога не ме е притеснявал противник, който мразим. Ние мразим сто пъти по-силно, отколкото обичаме. Това е проблемът на нацията ни,“ заяви вчера Константинов.

Любо Ганев обясни ситуацията: "В един отбор, съставен от много състояние, е нормално да има такива неща. Всеки има собствено мнение, собствено разбиране за играта. Пламен е човек, който живее от волейбола, нормално е да има различни гледни точки. Но когато общата цел е една, пътищата към нея може да са различни. Ние играем много добре срещу отбори, които мразим, затова сме единни. Волейболът е по-голям от всички. Нашата цел винаги е голяма, защото имаме играчи за такава цел."

"Ще направя всичко възможно да съм с отбора в Полша. Винаги се старая да помагам с каквото мога. Аз като човек-реалист, смятам, че в един отбор всеки трябва да си върши работата, за да върви каруцата. Ще бъда със сигурност на финалите," добави Ганев.