Вицепрезидентът и кандидат за шеф на БФВолейбол Любо Ганев не скри радостта си и бе много развълнуван след страхотната победа на България над Сърбия с 3:2 гейма и трите успеха на националите ни в предварителна Група В на европейската олимпийска квалификация в Берлин. Той заяви, че преживява всяка точка заедно с националните отбори на България.

„Емоцията е изключително голяма, защото съм отстрани и наблюдавам мача. Като бях състезател ми беше по-лесно, защо на полето си директно срещу противника и можеш да реагираш, а тук не можеш, защото си наблюдател. Аз съм човек, който живее с тази игра, независимо, че вече не играя волейбол повече от двадесет години. Този спорт ми остана в сърцето и преживявам всяка точка. Радвам се с момчетата като малко дете, независимо, че вече съм на толкова години", заяви Ганев пред БНР.

"Знам възможностите на нашия отбор. Още преди да дойде тук в Берлин казах, че България ще играе на финал. Винаги съм вярвал в отбора, особено сега като показаха тези добри игри и един елемент, който в последно време бяха позабавили – началния удар. Имаме традиционно силна блокада и някои от последните мачове ги спечелихме, благодарение именно на добрите игри на блокада. Сега вече допълнихме още един елемент – сервис и видяхте, че резултатите са на лице. Отборът ни придобива съвсем друг облик“, добави още той

„Освен не ниво техника, отборът ни показа и борбеност, което е изключително важно. Всички играха заедно и сплотено. Аз винаги съм казвал, че когато има отбора игра, колектив и сплотеност - можем да побеждаваме. Това се видя особено в този гейм, когато успяхме изоставахме с 2:7, но успяхме да наваксаме пасив от 5 точки“, каза Ганев

„Момчетата са достатъчно мотивирани и надъхани, защото залогът е един – Игрите в Токио. Да играеш на олимпийски игри е един от най-големите стимули. Показахме, че сме достойни да се класираме и а ще подкрепям отбора всячески да спечели виза за Токио 2020“, заяви още той.

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.