Асът на националния отбор по волейбол Цветан Соколов най-после ще може да покаже в максимална степен качествата си с екипа на България. Той замина за турнето на националите от Световната лига. 

"Да се надяваме, че настроението ще се вдигне, винаги сме търсили победи. Този успех, който постигнахме в Полша, ни вдъхна желание и увереност за нови успехи. Отиваме с вдигнати глави на този турнир и се надявам да се върнем с високо вдигнати глави."

"И аз бих казал, че не трябва да тръгваме с големи очаквания, като се има предвид, че отборът е подмладен. Но не си мислете, че отиваме на някаква разходка, едва ли не. Не отиваме на това околосветско турне просто да видим света." 

"За мен лично трябва да отидем и да дадем максимума си. Ще преследваме само победи, а ако това се случи, ще ни се вдигне самочувствието. Всеки един от младите нови момчета са дошли с цел да се докажат и с опит да си извоюват място в отбора. Това е положително за всички нас, защото всеки дава максимума си във всяка тренировка. Нивото ни сега е по-високо, отколкото беше преди месец", сподели Соколов на летището.