Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов сподели какви са амбициите в отбора за предстоящите мачове от Световната лига. Той изисква от тях единствено да се върнат с позитивно настроение от турнето си.

"Заминаваме с амбициите да играем добре, само това. Не искам да става така, че на фона на доброто ни представяне в Полша на турнира Вагнер, да тръгнем с прекалено голяма кошница."

"Футболистите направиха нещо подобно, след като победиха Португалия и после разочароваха с резултатите си. Така че нека по-добре да не се изхвърляме, а да показваме на игрището. Очаквам малко по-проблематични мачове и по-проблематична обстановка около отбора. Мисля, че ще има повече напрежение и това неминуемо ще се отрази на някои играчи", сподели Константинов и после обсъди регламента на Лигата за този сезон.

"Най-негативната част от Лигата тази година е, че няма да играем вкъщи. Ако не играеш пред собствена публика, не е същото. Този формат е подобен на женския турнир Гран при и е направен за икономия на време преди Олимпийските игри. Не мисля, че той ще е постоянен, само временен ще е", сподели Константинов и накрая сподели какво си е пожелал за рождения ден.

"Още не съм започнал с работата с момчетата, досега сме били само в тренировъчна среда. Съветите ще ги даваме преди самите мачове. За рождения си ден си пожелавам всички да са здрави, да са здрави и тези, които минаха операции - Теодор, Маринков - надявам се да са готови за сезона."

"Искам едно добро представяне и да се върнем с позитивно настроение. И да прескочим, и да не прескочим групата, важното е да има удовлетворение от играта", завърши Константинов на летището.