Диагоналът Боян Йорданов със сигурност ще попадне в сметките на националния селекционер Пламен Константинов за Европейското първенство. Това разри лично треньорът при завръщането на състава от Аржентина след отпадането от Световната лига. 

Йорданов не беше част от отбора за битките в тази надпревара, но ще получи възможност за изява в шампионата на Стария континент. Ще се проведе разговор и с Тодор Алексиев за евентуалното му попадане в разширения състав. 

"Боян Йорданов със сигурност ще се включи в Европейското първенство, говорили сме още преди Световната лига. Той не участва в този турнир по лични причини, макар че според мен щеше да помогне, да удари едно рамо. Аз го разбирам, има някои неща, които са над едно състезание, някои неща са по-важни в живота." 

"Нямам никакви опасения в какво състояние е и в каква форма се поддържа, дори да не тренира с националния отбор. Той е професионалист. Тодор Алексиев също е вариант, ще разговаряме и ще видим какви са възможностите. Засега сигурното е свързано с Боян", заяви Константинов. 

Още преди старта на подготовката за Световната лига и Европейското първенство, треньорът разкри, че основният фокус ще е върху шампионата на Стария континент в Полша. И според него това е било така и за други от тимовете. 

"Мисля, че не само на нас приоритет е Европейското първенство. Полша неслучайно не проби в Световната лига, защото има домакинско Европейско. Трябваше да отидат на финали на другия край на света и после да се приберат да се готвят. Не всички хвърлиха максимума в тази Световна лига." 

"Безспорно ми дава увереност победите над европейските тимове. Една победа би била случайна, но повече няма как да е. В крайна сметка този опит е полезен и за момчетата, да си повярват, че са близо."

"В Световната лига си сверяваш часовника и виждаш, че големите отбори не са толкова страшни. И на Световно първенство, докато разбереш, че дяволът не е толкова черен, вече си си отишъл", сподели Константинов.