Волейболният ни национал Алекс Николов говори след загубата с 0:3 от Словения на ЕвроВолей 2023. Все пак "лъвовете" продължават напред и ще срещнат Франция на 1/8-финалите на турнира.

"Много съжаляваме, че не успяхме да подарим на тази невероятна публика днес поне още един гейм. Защото наистина бяхме близо. Имахме пет или шест сетпойнта и не успяхме да вземем нито един. И много съжаляваме за това. Това оставя едно горчиво усещане", сподели Николов след срещата.

"Ние можем да противодействаме на големите отбори със сигурност. Всички вярваме в това. Въпросът е, че днес не ни достигна чисто технически някои елементи. Визирам и моят сервиз, който го нямаше никакъв. Да, Франция е един силен противник, но ще излезем още по-нахъсани от днес и ще се борим за оставане в турнира и да напреднем до четвъртфинала. Със сигурност умората няма да е фактор. Имаме два дни почивка, смятам, че ще сме в топ физическо ниво за мача с Франция", допълни той.

"Със сигурност ние мечтаем, не сме спрели да мечтаем от самото начало. Надяваме се да покажем силна игра и съм сигурен, че ако го направим в тази зала ще има добър резултат", завърши националът.