България спечели втората си победа на европейското първенство по волейбол за мъже до 20 години. В Пловдив българите, водени от селекционера Владимир Николов, спечелиха драматично с 3:2 (25:23, 22:25, 25:23, 19:25, 15:10) срещу Франция в мач от първа група, продължил близо два часа.

Българският отбор на два пъти повеждаше в резултата след 25:23 и отново 25:23 съответно в първия и в третия гейм, но "петлите" се добраха до тайбрек. В него България показа по-силна игра в нападение и победи с 15:10.

Най-резултатен за българския състав беше Пламен Шекерджиев с 22 точки. Неговият съотборник Алекс Грозданов се отличи с 16 точки.
За Франция Йоахим Пану отбеляза 18 точки.

Активът на "лъвовете" вече е шест точки, с което те временно излизат на първо място в класирането в групата. Последният мач от програмата в първа група е между Полша и Германия. Двата отбора имат актив от по пет точки. Франция има три точки, въпреки че е с три последователни поражения.

На 5 септември е почивен ден за шампионата в Пловдив и Варна. Ден по-късно "трикольорите" ще се изправят срещу тима на Германия.  /БТА