Любомир Герасимов, мениджър на женския ни национален отбор по волейбол и член на Управителния съвет на федерацията, заяви, че е доволен от представянето на тима на Световното първенство.

"Отборът се представи на добро ниво, определено сме доволни. Надявам се всички, които се занимават с волейбол и го наблюдават, също да са останали доволни. Оценката все пак ще я даде Управителният съвет на федерацията, но лично моето мнение е, че момичетата се представиха много добре през цялата година и отборът постигна много добри резултати. Изпълнихме първата задача – влизане в Лигата на нациите", заяви Любо Герасимов пред официалния сайт на родната централа.

"Следващата задача бе класиране до осмо място, която не успяхме да я изпълним. Но мисля, че на световното първенство нашият отбор показа своите възможности, съобразно класата на съперниците. В момента това са ни възможностите, но сме много близо до най-добрите осем отбора в света. Победихме състави от втората осмица и се надявам в следващите две години вече да сме в първите осем. Разговарях много с треньора Иван Петков, той има своите виждания, но първо мисля, че ръководството на федерацията трябва да му даде спокойствие и възможност да работи по-дълго време, за да можем да постигнем тези резултати, които желаем. Имаме потенциал и резерви в играта, имаме и резерви при състезателките, които да се включат в националния отбор", коментира още Любомир Герасимов.