„Доволен съм. За да победиш Азербайджан, трябва да покажеш добра игра. Ние изиграхме един от най-стойностните си мачове. Доволен съм от показаното от отбора. Показахме голяма мотивация. Имайки предвид потока и младия ни тим, това бе добър опит за нас. Паднахме се в много тежка група. По-добре беше така, защото на нас беше важен сблъсъкът с такива отбори. Момичетата трябва да свикнат да играят срещу тези отбори”, заяви селекционерът на националния ни отбор по волейбол за жени Иван Петков след победата над Азербайджан с 3:0 на Световното първенство в Япония.

„Този опит ще е много необходим. На този етап мястото, което заехме е реално. Имаме много млад отбор, с перспектива, с момичета, които имат светло бъдеще. Трябва още работа и опит. На Световното всеки отива с най-доброто. Сблъсъкът с големите отбори те учи как да играеш срещу тях. Много съм доволен от момичетата и им желая успех през годината”, каза още Петков пред Дарик радио и добави:

„Показахме, че сме отбор с характер и не прекланяме глави, пред когото и да е. Доволен съм от показаното от момичетата, но пак – има още много какво да работим и да учим.”