Българският волейбол празнува нов триумф, след като женският отбор до 18 години спечели златните медали на Европейското първенство. Президентът на Българската федерация по волейбол, Любомир Ганев, връчи медалите на победителките след категоричната им победа с 3:0 срещу Белгия на финала.

Този успех е първият подобен за българския женски волейбол от 1982 година, когато отборът до 20 години завоюва сребърни медали.

"Нямам думи, толкова съм щастлив. Това е огромен успех на българския волейбол. И най-важното - на неговото бъдеще. Много от тези момичета са далеч от 18 години, а вече играят като зрели жени. Сигурен съм, че тепърва ще имаме много радост с тях. За мен не беше просто чест да им сложа златните медали на врата. Беше чувство, което не съм изпитвал може би от времето ми като волейболист", каза Ганев за сайта на БФ Волейбол.

"Когато станах президент на федерацията моята най-голяма цел беше да работим с младите. Знам, че това е единственият начин да успеем. Фактите от последните години и резултатите на подрастващите сочат, че сме на правилен път. Нека се радваме с Тони Зетова и момичетата й. Да пожелаем такива мачове на момчетата, които имат само победи досега на Европейското първенство в София", добави той

Тимът, воден от легендарната Антонина Зетова, ще бъде тържествено приветстван в неделя преди мача между България и Финландия от Европейското първенство до 18 години, който ще се проведе в зала "Левски София". Триумфът на младите български волейболистки носи нова надежда и вдъхновение за бъдещите поколения в този спорт.