България постигна чиста победа над Австрия с 3:0 (25-17, 25-14, 25-23) гейма в третата си среща от Европейското първенство за младежи под 18 години, на което страната ни е домакин (10-21 юли, София и Пловдив).

Така селекцията на Десислава Величкова продължава без грешка в Група I. В събота е почивен ден, а в следващия ни двубой се изправяме срещу Финландия (неделя, 17:30 ч.).

Жасмин Величков отново бе най-резултатен с 16 точки, а Петьо Иванов реализира 9 т., а по 8 т. добавиха Деян Маринов и Кристиян Иванов.

Днес младите ни "лъвове" записаха най-бързия си успех дотук – за 71 минути. Селекционерът Десислава Величкова пусна в игра и даде време на повече състезатели. От лекото напрежение, което личеше у част от играчите от първите дни, днес нямаше и спомен. Нашите започнаха уверено мача и поведоха с 5:1 в първия гейм. С много добра игра в атака и на посрещане, бързо преднината ни стана и 7 т., като до края на частта я задържахме. Още в първата част водещият ни реализатор Жасмин Величков записа 7 точки (2 блокади).

Вторият гейм бе още по-категоричен за нас, въпреки че започна с размени на точки и дори водачество на съперника при 5:7. Последва наша серия от 11 поредни точки! С този аванс отчаяхме надеждите на Австрия за нещо повече, те не успяваха да организират почти никакви атаки и закономерно поведохме с 2:0.

Третата част бе най-оспорвана. До 11:11 двата тима си разменяха точка за точка. Ние успяхме да се откъсна с 5 т. (19:14) и стигнахме до четири възможности за мачбол. След пропуснати две, все пак затворихме мача.