„Момчетата показа с играта си какво да се говори за тях. Играхме като отбор. Показахме, че играе един истински отбор. Този отбор е истински отбор на България и заслужава това уважение“, заяви щастливият Любо Ганев минути след успеха на волейболистите ни и класирането за финала на Европейските игри в Баку.

„Наистина много години чакаме този финал. Имаме много загубени полуфинали. Нека играем един финал напълно освободено. Ние дойдохме с цел да се представим колкото може по-добре и не имало някакви изисквания за класиране към момчетата. Мисля, че след тези игри, които показаха и това, че записахме пет победи от шест мача, това не е случайно . Те показаха, че са националния отбор на България и нека продължават така“, коментира още Ганев за Спортно шоу Гонг по Дарик радио.

Любо Ганев бе категоричен, че тимът ни няма никакви предпочитания за съперника на финала. В другия полуфинал играят Русия и Германия, а мачът за титлата е в неделя от 11 часа.

„Казах на момчетата, че искам да играят със сърце и да се борят за всяка точка“, сподели още Ганев и добави:

„Нека това е черешката на тортата, защото с играта си показаха, че са един от най-добре подготвените отбори в Баку. Ние вървим по трудния път и дано накрая се поздравим с успех и златен медал.“