Водачът на волейболните ни национали на Евро`2013 Любо Ганев разкри пред Гонг само няколко минути след страхотната победа над Германия, че момчетата могат да сбъднат мечтите си на това първенство.

„Трикольоте“ ни се класираха за 1/2-финалите на надпреварата след успех с 3:1 гейма над Бундестима.

„Наистина стана страхотен мач, и състезатели, и треньорски щаб направиха всичко по силите си, за да доведем този мач до този успешен край. Треньорът Камило направи точните смени. Неговата работа и на треньорския щаб – накъде да насочват сервиса, и когато момчетата го изпълняват тези указания нещата се получават“, сподели Любо Ганев.

„Постарахме се да неутрализираме най-силния им играч – Калиберда. Благодаря на тези момчета, които показват, че са един отбор. Вече казвам на всички противникови отбори да внимават какво си пожелават, защото може да им се сбъдне“, допълни легендата на българския волейбол.

„Нормално е да се втърна веднага след мача към тях. От 15 години не играя, но волейболът ни е в кръвта и в сърцето. Аз също се радвам, макар че съм на практика с тях постоянно само от една година. Това, което направихме настина е голям успех.“

Ще има ли празненства тази вечер? „Аз им бях обещал на момчетата, че ако бият тази вечер, аз поемам масрафа. Не знам дали ще има банкет. Ако не сега, то след като се върнем в България. Вече мислим за медали. Имаме един мач срещу Италия. Имаме два почивни дни, от които единият ще мине в пътуване. Камило Плачи написа във Фейсбук, че мечтите на момчетата са в техните ръце. Ще се постараем да го постигнем.“

„Мисля, че тръгваме утре, четвъртък, сутринта за Копенхаген. Радвам се, че продължаваме напред. Доколкото знам всички отбори ще пътуваме заедно за Дания“, коментира още Любо Ганев.

„Има много строги изисквания на стадиона в Копенхаген. Нашите момчета могат да мечтаят за нещо наистина голямо“, завърши Любо Ганев.