Капитанът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов заяви, че най-важното е тимът да затвори това Европейско първенство с победи.

Момчетата на Мартин Стоев не успяха да намерят място на полуфиналите на надпреварата в Русия, а тази вечер се наложиха в драматичен двубой с 3:2 над Полша. Гибона сподели още, че е бил изключително емоционален по време на тази среща, заради заряда, който е носил този двубой – загуби до момента от волейболистите на Раул Лозано в 730 дни насам.

„Беше тежък мач, защото имаше разочарование от предишния двубой и победата на Финландия, което означаваше, че няма да продължим. Независимо от това трябваше да излезем и да стигнем до успеха, защото го заслужаваме като отбор. Наистина победата е измъчена, но може би това я прави по-сладка. Независимо от всичко трябваше да завършим с вдигнати глави”, каза за Гонг Пламен Константинов.

„Хубаво е да се учим от тези мачове и да гледаме напред. Не исках да губя по никакъв повод днес мача. Не исках да допускаме поредната загуба от Полша, включително и да им дам повод да се усмихват. Имам много приятели там, дори и играчи на терена, но това не означава, че трябва да се държим приятелски с тях”, допълни Гибона.

„Искам да победим и утре, може да опитаме и някоя друга схема, защото белгийците са най-слабият отбор в потока ни. Но най-важното е да завършим това първенство с победи. Независимо от всичко успехът носи достатъчно радост”, завърши Пламен Константинов.