Вече близо от 20 години на Апенините живее бившата ни национална волейболистка Мила Кьосева. Съпругата на най-титулувания ни играч от близкото минало Борислав Кьосев не само, че тренира млади таланти на волейболния клуб във Флоренция, но и върти собствена пицария.

Европейската шампионка от 1981 година е доволна, че в нейния град пристигнаха родните национали и заради тях ще направи нещо неочаквано за жителите в университетския квартал на Флоренция - ще затвори пицарията си довечера и в сряда вечерта.

Мястото с над 10 вида пици на пещ работи от сутрин до късно вечерта и постоянно е пълно с любители на италианския вкус. Сега обаче Мила Кьосева няма избор и затваря. Вчера точно там българи, похапвайки се похвалиха, че ще разпънат големи знамена в зала „Нелсън Мандела”. Сънародниците ни са поръчали да се ушият дълги и големи трикольори, които очакваме да видим присъединени към познатите ни от Торино и Анкона. Мила заедно със своята сестра и двете си племеннички се грижат за пицарията, но нито една от четирите жени не иска да изпусне мача довечера България – Испания от Световното първенство, а и този в сряда.

Пицарията на настоящата треньорка е място са срещи и на българи във Флоренция, на които основата тема сега са билетите за мачовете ни от група Q.

Мила и Борислав Кьосеви имат син Велизар, който също е волейболист в Италия. Родената в Перник бивша националка рядко се прибира в родината, където пък живее съпругът й и член на УС на БФВолейбол.

Новините от Световното по волейбол от Италия четете със съдействието на bwin.