Звездно присъствие имаше снощи по време на тренировката на България преди старта на третата фаза на Световното първенство по волейбол в зала „Нелсън Мандела”. След като досега нашите се подготвяха спокойно и сами в Торино и Анкона, във Флоренция те бяха следени как загряват, разиграват, нападат и сервират на тренировка от легендата на световния волейбол Андреа Дзордзи. Експертът на Международната федерация по волейбол, автор в Газета дело спорт, двукратен световен (1990, 1994) и трикратен европейски (1989, 1993, 1995) шампион с Италия не пропусна и миг от заниманието на Силвано Пранди и неговите 14 избраници.

Андреа Дзордзи видя на живо в Анкона как Владо Николов и компания биха световния шампион Бразилия, а също така световния вицепървенец и №1 в Европа Полша, като избра да е част от срещите от днес до сряда, включително не в Рим при селесао и домакина Италия, а във Флоренция с България, Русия, Куба, Испания, Сърбия и Аржентина.

Дзордзи не пропусна да поговори отново с Димо Тонев, който пък бе бързо разпознат в съоръжението от местните. Екскапитанът ни е играл в залата, която ще приеме мача ни довечера от 22 часа срещу бившите най-добри волейболисти на Стария континент от Испания. Тонев, който отмени прибирането си в България, дори се включи в тренировката със съвети и подаване на топки.

Силни изяви показа рожденикът Владимир Николов, а добрата новина е, че Андрей Жеков е добре. Разпределителят ни участва наравно с останалите в тренировката след като имаше ден и половина почивка заради получения крамп на десния бедрен мускул.

Българи и испанци се засякоха ден преди мача помежду им, той като преди нашата тренировка бе тази на играчите на аржентинската легенда Хулио Веласко.

Новините от Световното по волейбол от Италия четете със съдействието на bwin.