За първи път откакто са в Италия волейболните ни национали нямат претенции и оплаквания от условията, при които са настанени от организаторите на Световното първенство. „Във Флоренция са най-добрите условия до сега”, похвалиха се от лагера ни.

И докато българите се отправяха към тренировка в зала „Нелсън Мандела”, играчи на другите тимове имаха време за почивка. Преди да си полегнат участници в срещите от група Q и R използваха маратонките си да открехнат прозорците, но и в същото време да проветрят спортните си обувки.

След едни час тренировка в официалната зала на срещите от третата фаза на Мондиала във Флоренция, две големи сили в световния волейбол се срещнаха. Предвижданите съперници на ½-финал България и Русия се видяха, като Полтавски и компания дори изгледаха заключителните минути от заниманието на Силвано Пранди. Италианецът и български зет, който води руснаците - Даниеле Баньоли, обаче спази колегиалност и се разходи в страни от залата, без да трупа впечатления за тима ни.

В минутите между двете тренировка част от българските национали си поговориха с приятелите си и бивши съотборници сред руснаците. Основната тема – успехът ни над театрална Бразилия и схемата на Мондиала в Италия.

Зала „Нелсън Мандела Форум” е най-голямата спортна зала на Флоренция и сред десетте най-големи като капацитет в Италия със своите 5500 места, достигащи за дадени събития и до 8200, се достига лесно, благодарение на близостта си до града. Тази година многофункционалното съоръжение освен с волейболна зала, но игрища и терени, чества своята 25-та годишнина.

Новините от Световното по волейбол от Италия четете със съдействието на bwin.