„Отиваме на сериозни битки. Надяваме се да защитим честта на българския волейбол“ сподели при отпътуването за Евро 2011 на волейболните ни кадети старши треньорът Виктор Карагьозов. Единствено Гонг изпрати тима и пожела успех на шампионата в Анкара.

“След като ни изпращате с пожелание за успех, настроението е приповдигнато. Отиваме на сериозни битки. Надяваме се да защитим честта на българския волейбол. Момчетата са спокойни, но и амбицирани особено след вчерашната добра тренировка (б.а. - победиха Левски волей в контрола). Имахме нужда от такъв тренировъчен мач. Всичко е в нашите ръце и възможности. Имаме потенциал, надявам се да реализираме труда си от последните няколко месеца“ продължи специалистът, който на този форум ще има за помощник легендата Димо Тонев.

България е в една група със Сърбия, Турция, Германия, Гърция и Полша, като при откриващият ни мач ще спорим с домакините.

„Фланелките са три вида - бяла, зелена и червена. Ще започнем с белите екипи на Евро 2011 срещу домакините от Турция. Това ще бъде много важен мач. Може да даде тласък в едната или другата посока. Дано всичко мине успешно за нашия отбор. Нашата група е с изравнени възможности. Според информацията ни изпъква отборът на Сърбия като традиционно силен европейски противник. Но няма невъзможни неща! Отиваме за максимално добра изява и да защитим българските волейболни традиции. Момчетата са максимално добре подготвени. Имахме здравословни проблеми с леки болежки и вирусни заболявания, но такова е времето. Всичко премина и мисля, че са в оптимална форма“, сподели още треньорът на кадетите, който коментира и новата екипировка с думите:

„Момчетата са много щастливи от пълната екипировка, която получихме от БФВолейбол и „Errea”. Дано ни донесе успех. Играчите са радостни, че са екипирани по този начин. При всички случаи това дава и самочувствие. Добре изглеждат екипите, удобни са“.

Относно специалните прически на част от волейболистите ни Карагьозов каза: „Някои са националисти и са си написали България на главите. Надявам се това да ги мотивира още повече“.