Националният ни отбор по волейбол за кадети до 19 години отпътува тази сутрин за Турция, където ще ни представя на Европейското първенство. Срещите ще се играят в страхотния комплекс в Анкара. От София с прекачване в Истанбул за Анкара заминаха талантите, като още довечера ще имат тренировка.

Кадетите откриват кампанията на националните ни волейболни селекции, като те са първите, които ще ни представят на континентален форум за тази година.

Наставникът Виктор Карагьозов ще бъде подкрепян от легендата Димо Тонев като негов помощник, а мениджър на селекцията е босът на Виктория Волей Христо Драмов.

Момчетата бяха доста радостни от пълната екипировка, която са получили от новата марка, която облича волейболните ни селекции - „Errea”.



За първи път Гонг видя и засне изгледа на новите екипи, като при кадетите цветовете на фланелките за мачовете са бяло, зелено и червено с втъкана златна ивица. Тимът разполага със сакове, раници, чантички, якета, анцузи и т.н.

Нашите са в една група със Сърбия, Турция, Германия, Гърция и Полша. Шампионатът на Стария континент е от 16 до 24 април. В другата група са Франция, Украйна, Испания, Белгия, Русия и Финландия. Във групите се играе по системата „всеки срещу всеки“, след което първите два отбора от всеки поток ще се класират за полуфиналите, а останалите ще разпределят местата от 5-о до 12-о.

Първият ни съперник е домакина на форума Турция. Като част от подготовката на отбора бяха контролите в Испания и Сърбия, а снощи тимът ни би мъжкия състав на Левски волей.




Съставът на България за Евро 2011 в Анкара е:
Разпределители: Георги Сеганов (ЦСКА), Георги Топалов (Арда);
Посрещачи: Станислав Величков (Марек Юнион-Ивкони), Златко Кьосев (Левски Волей), Веселин Илиев (ЦСКА), Димитър Маринков (Левски Волей);
Диагонали: Иван Иванов (Виктория Волей), Спас Байрев (Виктория Волей);
Централни блокировачи: Николай Георгиев (Виктория Волей), Петър Ненков (Пирин Балканстрой), Красимир Георгиев (Арда);
Либеро: Иво Драмов (Виктория Волей).