Капитанът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов събра сили да коментира загубата на България от Финландия с 0:3 гейма на Евро 2007 в Москва.

„Трябваше да спечелим този мач! Резултатът не показва точно стойността на играта и реалната стойност на силите, не играхме слабо. Не издържахме психически! И преди казах, че не трябва да бъдат подценявани играчите на Финландия. Напрежението в такива мачове е голямо и когато ти натежи, че трябва да спечелиш задължително , нещата се променят. Това бе голямата разлика между нас и съперника. Те можеха само да спечелят и със спокойствие го направиха”, бяха първите думи на капитана Пламен Константинов пред Гонг.

„Не спазихме тактиката си. Неспокойствието у някои се оказа решаващо, забравиха указанията! Знаехме силните страни на Финландия, не се възползвахме от това, не ги неутрализирахме. Дупката ни беше блокадата!” - коментира Гибона.

„Трябва да покажем, че сме отбор, голям отбор! Мачът с Финландия е в историята и сега можем само да променим впечатлението за нас. Това е единственият лек. Двубоят с Италия може да ни донесе победа и радост. Не трябва да забравяме, че всички носим знамето на фланелката отпред и имената си на гърба! С тази мисъл трябва да излезем утре срещу тима на Монтали. Не сме дошли в Москва с мисълта да прескочим първата фаза, за с много по-голяма цел. Не трябва в движение да си сменяме задачите! Имаме възможности и потенциал, само трябва да ги разгърнем, да носим отговорност, да държим на критики – има хора, които разчитат на нас!!! Ние не трябва да правим трагедия! Въпросът е да играем така, както можем!” - пожела си Константинов.