Селекционерът на националния отбор по волейбол при мъжете Камило Плачи заяви след поражението в приятелския мач с Холандия (0:3 гейма), че не е притеснен от резултата.

„Официалната контрола с Холандия ни даде временна представа за състоянието на отбора в тази фаза на подготовката. Но по-важното е, че момчетата, които идват от българското първенство имаха шанс да усетят аромата на националната фланелка, да усетят разликата в нивото на игра“, сподели Камило Плачи.

„Нито съм песимист, нито оптимист, аз съм реалист. Защото знам, че винаги в началото на една подготовка може да се получат подобни резултати. Това е нормална ситуация, защото отборът ни още не е в пълен състав. Ние започваме участието си в Световната лига една седмица преди останалите отбори и нямаме много време да се подготвим подобаващо. Подготвени сме за това, единственото, което трябва да правим, е да мислим как да подобрим играта си“, каза още специалистът.

Относно проблема с началния удар в контролата с Холандия, Камило Плачи коментира: „Началният удар е индивидуален елемент от играта. Имаме състезатели, които притежават добър сервис, други - средно ниво на изпълнение, но със сигурност, това е един от елементите, върху които трябва да работим.“

Селекционерът даде положителна оценка за включването на младите момчета от състава с думите: „Доволен съм, много съм доволен дори от новите играчи, защото показват много голям ентусиазъм, желание да се докажат пред останалите. Това, че допуснахме доста грешки по време на мача, е нещо нормално.“