„Загубата с 0:3 не ме притеснява, защото знаем, че технически не сме добре, залагаме на много работа във фитнеса и в басейна, нормално е в момента да сме на това ниво. Холандците са по-добре подготвени. Само ползи можем да извлечем от двете проверки с Холандия, защото трябва да трупаме игрови ритъм“, бяха първите думи на либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров след загубата от оранжевите с 0:3 гейма тази вечер в официалната проверка и 2:2 гейма снощи в двустранната тренировка.

„Положителното е, че треньорът Плачи даде шанс на някои нови момчета да опитат от големия волейбол. Има много млади момчета, които се стараят много и имат качества. И след 1-2 години със сигурност ще намерят място в отбора“, продължи Салпаров.

„Другата седмица във Варна вече ще бъдем в пълен състав и ще започнем да се обиграваме - тези, които ще бъдем титуляри срещу САЩ за Световната лига. Американците ще дойдат след участие в световна квалификация и със сигурност ще бъдат по-добре подготвени от нас.“

„Ние ще работим и ще се постараем да се подготвим добре, защото двата мача със САЩ, ще бъдат ключови за класирането за финалите. Не откривам Америка, с това мое мнение, но наистина ще бъде така. Всичко зависи от нас – пред родна публика, отново във Варна, шансовете са 50:50“, завърши Теодор Салпаров.