Холандия разгроми мъжкия ни национален отбор по волейбол с 3:0 (25:19, 25:19, 25:23) гейма. Това бе последна проверка за тима ни в София, преди Камило Плачи и компания да отпътуват за Варна. В морската столица България ще има две проверки с Иран (16 и 17 май) преди старта на Световната лига срещу САЩ (23 и 24 май).

Все още в непълен състав волейболистите ни допуснаха много грешки и изоставаха технически срещу „лалетата“. Гостите имаха доста по-добър сервис от българите, а и бяха по-сработени.

Още от самото начало „оранжевите“ загатнаха за по-добрата си форма и не дадоха на българите да поведат в резултата. В първия гейм, още в средата, натрупаха аванс от 6-7 точки и го спечелиха с 25:19.

Камило Плачи започна с Георги Братоев, Николай Николов, Иван Латунов, Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Данаил Милушев и Теодор Салпаров, като при 11:20 в първия гейм направи смяна при разпределителите, пускайки Добромир Димитров. Последният изигра изцяло и втория гейм, а Братоев се върна за третия.

Николай Николов също участва един гейм. Шанс беше даден още на Венелин Кадънков, Николай Пенчев, Венцислав Рагин.

Втората част беше малко по-равностойна като в средата й на моменти играта се движеше точка за точка. Третият гейм също беше с основно предимство на холандците. Тодор Алексиев и компания загатнаха за потенциала си в края на мача, като от 13:19 точки стигнаха до 21:21 и 22:23, но не успяха да вземат поне един гейм.

Гостите имаха макар и минимална агитка в зала „Христо Ботев“ в София, където бе и част от женския ни национален отбор по волейбол.