Селекционерът на националния отбор на България по волейбол Камило Плачи не скри, че отборът е срещнал сериозни трудности срещу САЩ. Тимът ни претърпя тежко поражение с 0:3 гейма от домакините. Двубоят се игра в Рино, Невада.

„Отборът на САЩ демонстрира отлична игра в някои моменти от мача. Днес те успяха да потвърдят, че са стойностен отбор. Срещнахме проблеми в някои елементи от играта, в които обикновено се представяме много силно – в атака и блок“, сподели Камило Плачи по време на пресконференцията след срещата.

Капитанът на „трикольорите“ Тодор Алексиев обясни пред местните журналисти, че проблемът в играта на нашия състав е бил свързан предимно с нападението.

От друга страна наставникът на САЩ Джон Спероу заяви, че според него и двата отбора не са намерили начин да покажат пълните си възможности.

„Ние се представихме добре в някои елементи от мача, които ни позволиха да спечелим двубоя. На този етап от годината обаче сме по-загрижени за работата си върху играта на мрежата и какво можем да подобрим в представянето си“, добави селекционерът на американците.