Националният отбор на България стартира с победа на Световното първенство по волейбол за юноши до 18 години. Възпитаниците на Мирослав Живков постигнаха труден успех над домакина Аржентина с 3:2 (23:25, 25:23, 21:25, 25:16, 15:8) след почти два часа игрово време в първия си мач от група "А" на надпреварата.

Силен мач за българите направи капитанът Станислав Величков, който завърши с 20 точки. Петър Ненков добави 18 точки, 8 от които от блокада, а Иван Иванов се отличи с 15 точки. Гонсало Лапера беше най-полезен за Аржентна с 29 точки.

Следващият мач на България е тази нощ срещу САЩ, който започна с драматична победа над Египет с 3:2 (25:16, 25:21, 27:29, 34:36, 17:15) в другия мач от групата.

"Направихме отличен мач. Много съм доволен, защото бяхме наясно с отличното ниво на отбора на Аржентина. Надавам се да продължим да подобряваме играта си, защото тук са най-добрите отбори в света", заяви Живков.

"Радвам се, че момчетата се аклиматизираха толкова бързо. Не става въпрос само за часовата разлика. В Европа в момента е лято, климатът е съвсем различен. Ние сме само от три дни Аржентина, но още в първия си мач показахме много добри неща", допълни той.

Силен мач за българите направи капитанът Станислав Величков,който завърши с 20 точки.

"Стана много интересна среща. Аржентина започна много силно,но ние постепенно подобрихме играта си. Ако искаме да стигнем далеч, трябва да показваме най-добрата си игра във всеки мач", коментира Величков.

Наставникът на Аржентина Фабиан Мурасо поздрави българите запобедата.

"Стана добър мач. На моменти показахме силна игра в защита и в атака и доминирахме на мрежата. За съжаление бяхме много непостоянни. С толкова много грешки трудно можем да се надяваме на победа", коментира Мурасо, визирайки факта, че играчите на Аржентина направиха 37 грешки срещу само 21 на българите.