Националният отбор на България по волейбол при кадетите излиза в първия си мач на Световното първенство срещу домакините от Аржентина. Мачът е от 3.00 часа сутринта българско време и ще се играе в Биенос Айрес.

Възпитаниците на Мирослав Живков пристигнаха в столицата на Аржентина в сряда, 17 август рано сутринта, информира официалният сайт на федерацията по волейбол. Още първия ден отборът направи тренировка, а вчера тренира на два пъти в залата, в която ще изиграе мачовете от груповата фаза на Мондиала.

„Момчетата бързо влязоха в новия часови пояс и се възстановиха от пътуването. Всички се чувстват отлично“, заявиха от щаба на отбора.

Единствената изненада за нашите била типичната аржентинска кухня. За обяд им сервирали пица пълнена със спанак, а десертът бил отново пица, но този път с пълнеж от тиква, което момчетата определили като странно, но много вкусно.

Няколко дни преди официалния старт на първенството е бил изигран мини турнир между домакините, отборите на Испания и Бразилия. Аржентинците са взели две победи срещу двата съперника.