“Пред отбора на кадетите предстои участие на Младежки олимпийски игри и Световна първенство. Беше ми предложено от ръководството на федерация да стана треньор на отбора, съгласувано с г-н Радостин Стойчев и аз приех“, бяха първите думи на Мирослав Живков пред Гонг като селекционер на кадетите ни.

Специалистът сподели: “Определено е предизвикателство да работиш с млади хора и отбор, който има своите качества и бъдеще. Надявам се да създадем добра организация и работа, за да постигнем някакви добри резултати“.

Кадетите ни стартират още от утре подготовката си за Младежките олимпийски игри в Трабзон (Турция) от 24 до 28 юли, след това ще гостуват в Белград от 10-ти до 14 август на връстниците си от Сърбия за контроли, а на 16 август ще заминат за Аржентина. От 19 до 28 август в Алмиранте Браун им предстоят мачовете от Група А на финалите на Световното първенство за кадети ще спорят с домакините, САЩ и Египет.

“Определено голяма част от състава ще бъде от тези момчета, които станаха четвърти на Европейското първенство в Анкара. Може да има и още няколко нови човека. Започваме лагера още от утре и ще се готвим в залата в Разлог. След това ще заминем за Турция и като се върнем ще се готвим тук. Имаме планувани контроли със Сърбия в Белград и веднага след това ще заминем за Световното първенство в Аржентина“, поясни Миро Живков по отношение за състава и програмата на младите ни волейболисти.

Либерото на Пирин Разлог Атанас Митрев, който през кариерата си бе част от Левски волей и Марек Юниен Ивкони, влиза в ролята на помощник треньор на Мирослав Живков в националния ни отбор за кадени.

“През последната година той ми помагаше в тима на Пирин не само като играч, но и като помощник. Има богат опит като състезател, може да организира, помага и работи с кадетите. Сега е времето за започне да има повече организационна и треньорска дейност, защото от него ще стане добър треньор след време” коментира за Гонг избора на Митрев за свои помощник Живков.

Скаут на кадетите ще бъде Димитър Димитров от Пловдив, мениджър Христо Драмов, а за лекар и физиотерапевт ще бъде уточнено допълнително.