Националният отбор на България за кадети има нов треньор, научи Гонг. Постът заеман до преди два месеца от Виктор Карагьозов, вече е поет от Мирослав Живков. След четвъртото място на Европейското първенство в Анкара, Карагьозов и федерацията се разделиха, като преди ден е постигната договорка с Живков да поеме тима.

Мирослав Живков е старши треньор на Пирин Балканстрой (Разлог) и помощник треньор на Радостин Стойчев в мъжкия ни тим. Има опит и като национален селекционер, тъй като преди бе начело на волейболистките ни.

Мирослав Живков напусна лагера на мъжете във Варна, където трябваше с Найден Найденов и Георги Петров да тренира Б-тима ни докато първия състав е на финалите на Световната лига в Гданск, но вече се прибра в София, за да поеме функциите си на наставник на кадетите.

Живков ще заведе кадетите ни на финалите на Световното първенство от 19-и до 28-и август в Буенос Айрес, където талантите ни са в предварителна Група A с домакините от Аржентина, САЩ и Египет, а мачовете им ще са в Алмиранте Браун. Другите предварителни групи на Мондиала за кадети са: Група B: Русия, Тунис, Китай, Гърция; Група C: Куба, Бразилия, Южна Корея, Франция; Група D: Иран, Сърбия, Пуерто Рико, Испания.