Президентът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров обяви пред NOVA, че Иван Петков повече няма да води Марица, а ще съсредоточи усилията си единствено върху националния тим при жените.

„Марица е достатъчно силен отбор и дори Иван Петков не е на неговото ниво да работи в този шампионат. Той наблюдава всички състезателки в страната и чужбина, работи по разузнаването на нашите съперници за олимпийската квалификация. Ние му предложихме, той се съгласи. За да бъде максимално концентриран, той не трябва да мисли за клубен отбор”, коментира Данчо Лазаров пред NOVA.

Шампионът на България по волейбол за жени Марица (Пловдив) стартира сезон 2019-2020 с гостуване на варненския Перун (Варна) в първа среща от новия сезон в НВЛ. Двубоят ще се проведе днес, от 15:00 б.в. в зала Багира в Казанлък.

„Ние не чертаем някакви дългосрочни планове, защото Иван Петков тази година отказа няколко предложения. Ако се случи някакво предложение от класен отбор, по-добре да отиде, но дотогава ще работи за българския волейбол”, каза още Данчо Лазаров.

„Аз съм доволен, че Иван Петков прие това предложение. Потенциалът не е особено разгърнат на женския волейбол. Тези състезателки, които показват развитие, трябва да бъдат следени. Може да има една девойка, която заслужава внимание, той трябва да отиде да работи с нея”, каза още Лазаров.