„Аз съм далеч от мисълта, че аз съм един от основните фактори Радостин Стойчев да бъде привлечен за треньор на българския национален отбор. Единственото, което мога да кажа е, че съм един от онези хора, които оценяват, че малко не достигна на Пранди”, заяви членът на Управителния съвет на федерацията ни по волейбол Ивайло Константинов след заседанието в Казанлък и продължи:

„И според мен това – малко, което очакваме да получим, ще го получим от Радо Стойчев. Мисията поне на нас ни изглеждаше невъзможна, говоря за хората от изпълнителната комисия на Управителния съвет, защото той е постигнал всичко, което може да постигне един треньор и в една такава ситуация трудно се разговаря с успял човек. Още повече с федерация, която не се слави с голямото си богатство. Не мога да кажа, че по отношение на финансовите условия не сме задълбавали и не сме говорили по изричното желание на г-н Стойчев.”

„Детайлите наистина бяха много, като минем през момчетата, които ще помагат на националния отбор, като минем през доктори, масажисти, организатор, оперативен мениджър, мениджър, зали, където ще се тренира и обучението на треньори във вътрешното първенство”, коментира още Константинов пред Гонг, а по повод предложението за това помощник треньорът Камило Плачи да запази поста си, заяви: „Това предложение дойде от Радо Стойчев, но с лекота бе прието от нас с оглед на това, че ще осигурим една приемственост. Адмирации на г-н Стойчев, че го поиска, защото и ние имахме такава идея. А по отношение на това дали Камило Плачи ще приеме това вече не мога да твърдя.”

„Г-н Стойчев потвърди, че в близките дни ще пътува до България и ще обяви целия си щаб на пресконференция. Нямаме и не сме имали разговори в посока какви ще бъдат помощниците. Г-н Стойчев не се изненада от поставените цели, дори напротив. Целите са сериозни – класиране за финалите на Световната лига и финал на Европейското или минимум класиране в четворката”, завърши Ивайло Константинов.